Завести домашнього улюбленця — мрія багатьох домовласників. Дуже часто про чотирилапого друга просять і наймолодші члени родини. Важливо розуміти, що з появою в будинку або квартирі кішки чи собаки потрібно виконувати спеціальне прибирання, яке передбачає ретельне видалення шерсті. Це додатковий клопіт, але, якщо враховувати кілька простих правил, завдання з підтримання чистоти в будинку навіть у таких умовах виявиться не особливо складним.

Видалення шерсті тварин: прості, але ефективні способи

Коли в будинку є кіт або собака, найнадійніший спосіб позбавитися від шерсті — порохотяг. Проте стандартною технікою в таких випадках не обійтись — необхідно купити потужний пилосос із турбощіткою. Це досить галасливий метод прибирання, але він відрізняється підвищеною ефективністю. Якщо купівля нової побутової техніки поки не входить у плани, можна використовувати деякі домашні засоби:

  • Гумова рукавичка. Достатньо одягнути її на руку і змочити у воді. Можна приступати до прибирання. Проводячи рукою на оббивці меблів або килиму, досить легко збирати волоски, що осіли на їхній поверхні. Важливо тільки частіше змивати шерсть із рукавички.
  • Жорстка щітка. Відмінно підходить для ретельного чищення килимового покриття, але така процедура займає багато часу. Періодично щітку потрібно позбавляти від зібраних волосків.
  • Липкий ролик для одягу. Призначається для видалення волосків, дрібного сміття та ворсинок. Ролик можна використовувати на будь-яких поверхнях — він ефективно видаляє шерсть із меблів і килима. Відмінна та більш доступна за ціною альтернатива — звичайний скотч.

Попри різноманітність ефективних способів видалення шерсті домашніх тварин із різних поверхонь, у них є один загальний істотний мінус — будь-яке прибирання за допомогою таких засобів займає досить багато часу. Не варто забувати й про те, що повторювати процедуру необхідно не менше 2-3 разів на тиждень. Ухвалюючи рішення завести домашнього улюбленця, все-таки варто замислитися і про покупку нового пилососа з функцією очищення шерсті на сайті Алло.

Коли в будинку є тварина: корисні поради

Своєчасна профілактика допомагає запобігти настанню певних негативних обставин. У разі із шерстю домашнього улюбленця — це можливість зменшити площу її розповсюдження. Для цього необхідно використовувати:

  • звичайний зволожувач повітря — завдяки його роботі шерсть не літатиме, прилипаючи до різних поверхонь;
  • меблі із зачиненими нішами — волоски не потраплятимуть на одяг і білизну;
  • коротковорсове синтетичне килимове покриття — очищати таке покриття досить легко.

Відмінний спосіб зменшити кількість шерсті тварини у квартирі — своєчасно вичісувати домашнього улюбленця. Для цього потрібно використовувати спеціальні засоби, які можна придбати у звичайному зоомагазині.