Ваговимірювальне обладнання – точна техніка. Серцем будь-яких електронних вагів є тензометричні датчики. Саме вони зазнають початкового навантаження, дані про яке стануть цифрами, що позначають масу об’єкта.

Зрозуміло, тензометричний датчик ваги має бути справним, інакше інформація буде неправильною.

Ми розповімо, як перевірити тензометричний датчик ваг. А купити тензодавач в Україні так, щоб ціна тішила, можна через каталог Keli – https://keli.ua/. У цьому випадку ви отримаєте якісні тензодатчики із гарантіями виробника.

Візуальний огляд тензометричного датчика ваговимірювального обладнання

Перш за все, необхідно від’єднати тензометричний датчик від ваговимірювального обладнання. Далі слідує візуальний огляд. Хоча тензодавач – пристрій делікатний, зрозуміти, що з ним щось не так можна при огляді. Серед ознак:

  • деформація;
  • порушення зварних швів;
  • велика кількість іржі;
  • сліди корозії.

Кожна із цих ознак змушує сумніватися в справності тензометричного датчика ваг.

Наступним кроком є ​​вимірювання робочого коефіцієнта передачі. Ця інформація вказана у технічному паспорті тензодавача. Вам знадобиться точний мультиметр (мінімум 2 цифри після коми), а також джерело живлення для датчика. Далі необхідно підключити пристрій до сигнальних дротів тензометричного датчика ваги. Відхилення інформації порівняно с даними в паспорті є точним сигналом того, що тензодатчик зламаний.

Також можна виміряти опір на плечах резистивного моста. Для цього тензодавач має бути відключений від живлення. Далі потрібно закоротити сигнальні дроти та виміряти покази між:

  • сигнальним виходом та виведенням позитивного живлення;
  • сигнальним виходом та виведенням негативного живлення.

Показання не повинні відрізнятись один від одного більше, ніж на 1 Ом.

Купити тензодатчики терезів Keli через каталог в Україні

На щастя, тензометричні датчики ваги не є дефіцитним товаром в Україні. У каталозі Keli можна купити тензодавач практично будь-якої затребуваної конструкції. Причому ціна буде від виробника. Крім тензометричних датчиків ваг, ця компанія пропонує інші компоненти сучасного ваговимірювального обладнання. І щобільше, Ви зможете оформити замовлення на виготовлення вагів. На сайті можна знайти приклади виконаних робіт.