Вирішуючи який використовувати Інтернет вдома, варто запитати себе, для чого він вам найбільше потрібен. Якщо ви в основному використовуєте Інтернет для спілкування з друзями в соціальних мережах або перегляду новин, можливо, вам не потрібне надзвичайно потужне підключення до Інтернету. 

Однак якщо ви використовуєте Інтернет для завантаження великих файлів, переглядаєте багато фільмів, любите онлайн-ігри, робите багато відеодзвінків, навчаєтесь або працюєте віддалено — вам знадобиться швидкий Інтернет для завантаження та надсилання даних.

За що відповідають провайдери?

Інтернет-провайдери відповідають за надання кінцевим користувачам доступу до мережевого з’єднання; провайдери зобов’язані надавати мережеве з’єднання на заявленій швидкості, зазначеній у договорі, і не можуть опускатися нижче гарантованої швидкості. Основним завданням провайдера є створення відповідної технічної інфраструктури (місцевої, регіональної та національної), щоб користувачі могли передавати дані один одному. 

Провайдер інтернету повинен регулярно перевіряти та оновлювати її, а також регулярно усувати несправності та збої, які спричиняють перебої в роботі інтернету. Слід також підкреслити, що провайдери відповідають за надання послуг на території клієнта, тобто у так званій зовнішній мережі. Робота внутрішньої мережі клієнта (наприклад, бездротової мережі Wi-Fi) не залежить від провайдера.

Можливості провайдера та якісна технічна підтримка

Багато компаній, як правило, обіцяють високу швидкість передачі даних, але не всі мають технічну можливість забезпечити високу швидкість. Там, де провайдери використовують технологію ADSL, пропускна здатність телефонного кабелю є недостатньою, навіть якщо маршрутизатори та користувацькі пристрої відповідають вищим вимогам. 

Київстар використовує технологію FTTB для домашнього інтернету в містах нашої країни. Вона передбачає передачу інформації через оптоволоконні кабелі. Такий кабель міцніший, надійніший і дозволяє отримати доступ до мережі на швидкості до 1 Гбіт/с. Проте потрібно враховувати такі нюанси:

  1. Чи підтримує маршрутизатор відповідні порти?
  2. Чи підтримує мережева карта 1 Гбіт/с.
  3. Гігабітна послуга ввімкнена як надпотужна (Суперсила)?

Якщо ваш роутер не підтримує необхідні порти, а вам потрібно роздати інтернет на кілька гаджетів, зверніться до вашого провайдера. Консультант допоможе підібрати дводіапазонний пристрій, який відповідає вашим вимогам і працює без втрат швидкості. Куплений роутер буде налаштований майстром без додаткової оплати. Ніякого іншого додаткового обладнання не потрібно. До гігабітного інтернету через Wi-Fi можна підключати різноманітні гаджети.